-) تکوین روش های غربالگری و پیشرفته آنالیز کیفی و کمی افزودنی ها، آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی
-) پایش افزودنی ها، آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی و کنترل آنها
-) بررسی و پیشگیری از وقوع آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی
-) تلاش برای انتقال دانش و فن آوری و بومی سازی به منظور ارتقاء ایمنی و سلامت غذای کشور
-) بکار گیری فن آوری های نوین و پیشرفته در زمینه آنالیز و کنترل افزودنی ها، آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی در سطح ملی و بین المللی
-) تجهیز مرکز اطلاعات و کتابخانه تخصصی و تسهیل دسترسی محققین به بانکهای اطلاعاتی مرتبط و منابع علمی معتبر، جمعآوری، تنظیم و طبقه بندی اسناد، مقالات و مدارک مربوط به ایمنی و سلامت مواد غذایی
-) توسعه شبکه محققان ایمنی و سلامت مواد غذایی کشور برای مشارکت در اجرای طرح ها
-) ارتقاء توانمندی محققین و کارشناسان مرکز تحقیقات شاغل در بخش کنترل کیفیت سلامت و ایمنی مواد غذایی
-) ارتقای همکاری های علمی و تحقیقاتی با مراکز و موسسات علمی و تحقیقاتی و بهداشتی درمانی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی به منظور راه اندازی و تدوین روش ها و استانداردهای لازم در زمینه کنترل کیفیت، سلامت و ایمنی غذا
-) بومی سازی نتایج تحقیقات در جهت حل مشکلات واقعی جامعه
-) ارائه مقالات تخصصی در همایشهای داخلی و بین المللی
-) برقراری نشستهای علمی و همایشهای کشوری و بین المللی، توسعه کارگاه ها و برگزاری دوره های آموزشی و پژوهشی کوتاه مدت، بلندمدت و تکمیلی
-) انتشار کتب و مجلات تخصصی
-) جذب منابع مالی به منظور راه اندازی و تجهیز آزمایشگاه های ویژه و تخصصی به منظور راه اندازی و گسترش روش های نوین کاربردی در زمینه سلامت و ایمنی غذا
-) حضور مؤثر در طراحی، پیشنهاد و اجرای پروژه های ملی و بین المللی در زمینه سلامت و ایمنی غذا
-) تقویت مشارکت متخصصین و تأکید بر همکاری تیمهای تحقیقاتی در اجرای پژوهش ها
-) برقراری ارتباط با مؤسسات و شرکتهای دولتی و خصوصی فعال در زمینه تولید دانش و پژوهش های مرتبط با ایمنی و سلامت مواد غذایی و تعامل میان صنعت و دانشگاه
-) تربیت نیروی متخصص مورد نیاز دانشگاه ها و صنعت غذای کشور