×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

 

درباره ما

مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به منظور ایفای نقش کاربردی در زمینه ایمنی و سلامت غذای کشور و با هدف انجام مطالعات مربوط به تکوین روش‌های غربالگری و پیشرفته آنالیز کیفی و کمی افزودنی‌ها، آلاینده‌ها و تقلبات، پایش و کنترل آن‌ها در مواد غذایی، و پیشگیری از وقوع آلاینده‌ها و تقلبات در مواد غذایی، انجام تحقیقات در زمینه‌های مذکور در قالب اجراي طرح‌های پژوهشی و فناوری، برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی، ارایه خدمات آزمایشگاهی، و ارایه خدمات فنی به بخش‌های دولتی و خصوصی اعم از آزمایشگاه های کنترل کیفی سازمان غذا و دارو و همچنین صنایع غذایی کشور به منظور كمك به تحقق اهداف دولت محترم در طرح تحول نظام سلامت بنیان‌گذاری گردیده‌است. پیرو اهداف برنامه‌ریزی شده از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه در سال 1390، درخواست اولیه تاسیس این مرکز با هم‌فکری و مشارکت جمعی از اساتید دانشکده داروسازی و دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به اسامی ذیل:

  • دکتر جمشید سلام زاده، استاد گروه داروسازی بالینی
  • دکتر حسن یزدان پناه، استاد گروه داروشناسی-سم شناسی
  • دکتر آرش محبوبی، دانشیار گروه فارماسیوتیکس
  • دکتر هدایت حسینی استاد گروه تغذیه و صنایع غذایی
  • دکتر عبدالرضا محمدی دانشیار گروه تغذیه و صنایع غذایی

به عنوان اعضای هیات موسس، و با همراهی و هم‌فکری بی‌دریغ جناب آقای دکتر فرزاد کبارفرد (استاد دانشکده داروسازی) و جناب آقای دکتر عطاءالله شکوری (استادیار و مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه) ارائه گردید که پس از تائید توسط شورای دانشگاه در اسفند ماه سال1393، در کمیسیون  معاونت محترم تحقیقات و فن آوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مطرح و به تصویب رسید. در راستای همکاری‌های دو جانبه آموزشی و بویژه پژوهشی و نیز مشارکت در اجرای پروژه‌های کاربردی و گردآوری متخصصان و محققان علاقه‌مند در زمینه ایمنی و سلامت مواد غذایی در کنار یکدیگر، این مرکز با استقرار در ساختمان آزمایشگاه جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در مجاورت دانشکده داروسازی دانشگاه، فعالیت خود را آغاز نموده است.

 برنامه استراتژیک

چشم انداز (Vision)

  • در سطح ملی: تبدیل شدن به برترین مرکز تحقیقاتی کشور در حوزه سلامت و ایمنی غذا
  • در سطح منطقه‏ای: تبدیل شدن به برترین مرکز تحقیقات سلامت غذا در میان کشورهای منطقه شرق مدیترانه (EMRO)
  • در سطح جهانی: تبدیل شدن به یکی از مراکز مورد تایید و مرجع در حوزه سلامت و ایمنی غذا

ماموریت‌ها

مرکز تحقیقات سلامت غذای کشور با سرلوحه قرار دادن شعار "غذای سالم، ارتقای سلامت جامعه" ماموریت های زیر را برای خود قائل بوده و تلاش خود را در به انجام رساندن این ماموریتها متمرکز نموده است:

  • تدوین و اجرای برنامه جامع 16 ساله توسعه سلامت غذای کشور (برسا 1408)
  • حمایت از انجام پژوهش های مرتبط با سلامت مواد غذایی
  • برقراری ارتباط و تبادل دانش با سایر مراکز تحقیقاتی در سطح ملی و بین المللی
  • ایجاد و گسترش ارتباط مستمر با مراكز تصمیم گیری كلان در زمینه سلامت غذا و مشاركت فعال در این زمینه
  • ایجاد و گسترش شبکه علمی متخصصین سلامت مواد غذایی
  • تلاش در جهت انتقال فناوری‌های روز دنیا در زمینه سلامت غذا و بومی‌سازی آن‌ها
  • راه‌اندازی و اعتبارسنجی روش‌های نوین در بررسی و کنترل کیفیت مواد غذایی
  • اطمینان از دسترسی و دستیابی آحاد جامعه به فراورده های غذایی ایمن و سالم
  • پیشگیری از بروز بیماری های واگیر و غیرواگیر ناشی از فراورده های غذایی (Food-borne Diseases)
  • برقراری ارتباطات و همکاری های ملی و بین المللی برای تضمین سلامت و ایمنی مواد غذایی در حال مبادله و مصرف در دهکده جهانی (Global Village).

اهداف

  • تکوین روش های پیشرفته غربالگری و  شناسایی در مواد غذایی
  • کنترل و پیشگیری از وقوع آلاینده ها و تقلبات در مواد غذایی
  • ارتقای توانمندی‌های فنی کشور از طریق انتقال فناوری‌های نوین در زمینه سلامت غذا از مراکز معتبر تحقیقاتی و علمی خارج از کشور
  • برقراری نشست‌های علمی و همایش‌های کشوری و بین‌المللی
  • برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی بین المللی
تنظیمات قالب